jueves, 5 de abril de 2012

Dues pel·lícules molt interessants, algunes recomanacions i el perquè de tot plegat...

El primer que volia era fer- vos una recomanació de dues pel·lícules que tenen a veure amb el món de la cuina i els restaurants... no tenen res a veure una amb l'altra però si amb mi i amb la manera de veure i haver- me introduït en aquest món, així que aquí us deixo els tràilers.

La primera de la que us parlaré és:

BON APETIT


Històries d'amics que es fan petons. 
Bon Apetit és una història d'amics que es fan petons i s'atreveixen a creuar aquesta fina línia que separa l'amistat de l'amor i que et canvia la vida per sempre. Daniel, un jove ambiciós xef espanyol, acaba de complir el se somni: una plaça al prestigiós restaurant de Thomas Wackerle, però no podrà evitar que la seva relació amb la Hanna, l'atractiva sumiller del restaurant, es transformi en alguna cosa més que una senzilla amistat. Aquesta delicada situació esquitxarà l'ordenat món d'en Daniel, enfrontant- se a una difícil decisió: continuar pel camí de l'èxit o arriscar- se i lluitar per la noia que estima.

Aprofitant aquesta pel·lícula us recomano un esdeveniment cine- gastronòmic que potser us pot fer gràcia...

Aquesta pel·lícula, a part de passar- la als cinemes, la van passar al primer festival que va unir cine independent  i gastronomia a Barcelona, el Film & Cook, Març 2011. Un Festival de Cine i Gastronomia que pretén convertir- se en una mostra de referència al nostre país per als amants de la cuina, la cultura i el cine. La oferta cinematogràfica estava composta per pel·lícules, curts i documentals i entre les activitats paral·leles  hi havia tallers, xerrades i taules rodones de temàtica gastronòmica. Els espectadors podien escollir entre quatre passes per veure les pel·lícules que es complementaven amb una demostració gastronòmica i una degustació. 

Aquest any també hi ha hagut la segona edició al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), renovant la seva aposta amb el maridatge de cine i gastronomia a partir de curtmetratges, llargmetratges i documentals nacionals e internacionals, la temàtica dels quals gira entorn l'univers culinari així com ponències, demostracions i tallers gastronòmics amb els millors cuiners, nacionals e internacionals del moment. Com a novetat es realitzaran tallers de diverses disciplines gastronòmiques desenvolupats per professionals reconeguts de diversos sectors: tast de vins, xocolata, formatges, maridatges sorprenents i una secció dirigida als més petits que tindrà cabuda al CCCB. i com a novetat a la secció gastronòmica es va rehabilitar el hall per oferir experiències sensorials úniques.

Per altra banda, des del festival es vol donar recolzament i reconeixement a tots els estudiants i amants del cinema i per això es fa una convocatòria de curts basats amb la gastronomia. Les obres seleccionades es projecten també durant els passes.

Jo hi he anat i us animo a anar- hi a la propera edició del 2013!!!

I la segona és:

JULIE & JULIA


Meryl Streep és Julia Child i Amy Adams és la escriptora Julie Powell 
a la comèdia Julie i Júlia de Nora Ephron. 
Abans que Ina, que Rachel, que Emeril, Júlia va ser la primera dona que va canviar la manera de cuinar als Estats Units. no obstant, al 1948, Júlia Child (Meryl Streep) era simplement una nord-americana vivint a França. El treball del seu marit els va portar a París i l'infatigable esperit de Júlia anhelava tenir alguna cosa que fer. 
Mig segle més tard, Julie Powell (Amy Adams) està atacada. Al voltant dels 30, viu a Queens i treballa en un cubic al temps que les seves amigues tenen un agabellant èxit; per focalitzar les seves energies Julie s'aferra a un pla que, a simple vista, sembla una bogeria. Julie decideix dedicar- se un any exacte a cuinar les 524 receptes que componen el llibre "Mastering the Art of French Cooking" (que Child va escriure amb Louise Bertholle i Simone Beck) de julia Child, i escriure un bloc amb les seves experiències.
La directora, guionista i productora Nora Ephron uneix aquestes dos històries reals en una comèdia que demostra que si es posseeix la justa combinació de passió, obsessió i mantega, es pot canviar de vida i aconseguir que els somnis es facin realitat.

Aquesta pel·lícula i el fet que un amic també crees el seu bloc em van ajudar amb la idea de crear jo un bloc de receptes improvisades... 


A l'inici el bloc es deia Improvisacions culinàries ja que pretenia ser un bloc només de receptes que sorgeixen d'allò que jo tinc per la cuina, d'idees d'altres receptes i de la imaginació i les ganes que hi poso. El fet de plasmar- les en un bloc em feia gràcia ja que així ho podia compartir amb més gent i aquesta també podia valorar les meves receptes i donar- me noves idees. Actualment el bloc es diu Parlem de cuina i engloba tres pàgines o blocs més com el de Improvisacions culinàries, Restaurants i Botigues i més... 

Penso que el fet d'escriure un bloc, sigui del que sigui, en aquest cas de cuina, fa que t'hagis d'absorbir el cervell per fer feliços als altres quan llegeixen les teves idees o les teves aventures i potser, qui sap, ajuda a crear els somnis dels altres o fer que els teus quedin plasmats. Jo seguiré posant als meus blocs la justa combinació de passió, obsessió i mantega, sense oblidar el polsim de màgia i amor i compartir- los amb una grata amistat, qui sap... potser si que amb tot això em pot canviar la vida i aconseguir fer els meus somnis realitat!!! 

Us animo doncs que, si teniu imaginació i ganes de plasmar les vostres aventures i idees, us hi poseu. Sinó podeu seguir el meu bloc, entre molts altres, per fer- vos partícips de les nostres aventures...

Bon Apetit i a gaudir de la màgia de la cuina!!! :-)D

No hay comentarios:

Publicar un comentario